Nieuwe waterpartij voor Kaaienwijk

© Espaces Mobilites
© Espaces Mobilites
Het kruispunt van de Arduinkaai en de Handelskaai moet een echt plein worden. Er komen waterpartijen, een duidelijke knipoog naar het havenverleden van de buurt. De heraanleg is begonnen.

De werkzaamheden in de Kaaienwijk achter de KVS gaan een nieuwe fase in. Het kruispunt van Houthulstbosstraat, Ieperlaan, Handelskaai, Hooikaai, Arduinkaai, Kalkkaai en Timmerhoutkaai wordt aangepakt. De witte en gele betonblokken verdwijnen.

Het verkeersknooppunt moet een echt plein worden. Een pad zal voetgangers van het park tussen de Kalkkaai en de Timmerhoutkaai naar de middenberm van de Handelskaai leiden en omgekeerd.

Links en rechts van de voetgangersverbinding komen waterpartijen, een knipoog naar een ver verleden, toen de haven nog in het stadscentrum lag. Tussen de Arduinkaai en de Hooikaai, achter de KVS, en tussen de Baksteen- en de Brandhoutkaai, zeg maar de Vismarkt, zijn er al langer waterbassins.

De trams van lijn 51 blijven over het plein rijden maar de sporen zullen gedeeltelijk omringd worden door water.

Momenteel werkt de MIVB aan de tramsporen. Daarna begint de aanleg van de waterbassins in blauwe steen.

De Stad gaat ook de Handelskaai verder afwerken. De middenberm krijgt nog een tweede, okerkleurige asfaltlaag.

Tijdens de duur van de werken is er verkeershinder. Momenteel kunnen automobilisten het centrum niet inrijden via de Handelskaai.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?