Nieuwe website vereenvoudigt zoektocht naar huisarts

© PhotoNews
| Huisarts op huisbezoek.

Volgens de Brusselse huisartsenfederatie heeft slechts een op de drie Brusselaars een huisarts en zoeken patiënten te gemakkelijk de spoeddienst op. De federatie wil de zoektocht naar een huisarts gemakkelijker maken en lanceert daarom een website met een zoekfunctie die rekening houdt met de locatie en de gesproken talen. "Er is altijd een huisarts in de buurt."

"In Brussel hebben we een bevolking die regelmatig verandert. Daarom moeten we deze boodschap blijven herhalen: bij een medische vraag is een eerste stap altijd een bezoek aan de huisarts", stelt Tomas De Cartier, huisarts en lid van de Fédération des Associations des Médecins Généralistes de Bruxelles (FAMGB).

Maar al te vaak zoeken Brusselaars de spoeddiensten op, ook bij niet-dringende medische kwesties waarvoor een bezoek aan de huisarts is aangewezen. "Maar slechts een op de drie Brusselaars heeft een huisarts", zegt De Cartier, "terwijl er wel altijd een huisarts in de buurt is."

'Kosmopolitische stad'

Samen met de Brusselse Huisartsenkring lanceert de FAMGB een nieuwe website. Die moet de zoektocht naar een huisarts gemakkelijker maken, dankzij een zoekfunctie die rekening houdt met de locatie en de gesproken talen.

Wie naar doctorbrussels.be surft, kan kiezen uit Nederlands, Frans of Engels. De eerste optie geeft een overzicht van Brusselse huisartsen die Nederlands kennen. Bij de twee andere opties krijgen bezoekers de mogelijkheid om ook een huisarts te zoeken die bijvoorbeeld Kroatisch of Arabisch spreekt.

"In een kosmopolitische stad zoals Brussel, komen veel inwoners of bezoekende burgers uit landen waar de algemene geneeskunde compleet anders is of niet bestaat", zegt de huisartsenfederatie nog. "Veel mensen weten niet wat een huisarts is."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?