Nieuwe woonwijk tussen Citroën en Upsite

JCO
© brusselnieuws.be
19/01/2015

Projectontwikkelaar AG Real Estate heeft plannen voor een nieuw groot woonproject aan de Akenkaai langs het kanaal. In een eerste fase komen er 141 appartementen.

Het project, met de naam Canal Wharf, komt er naast de woontoren van Upsite, tussen de Willebroekkaai en de Akenkaai. De huidige gebouwen waren eigendom van Bpost en werden in 2013 gekocht door ontwikkelaar AG Real Estate.

In een eerste fase wil die er twee gebouwen met in totaal 141 appartementen neerpoten. Later zouden er nog eens twee gebouwen bijkomen, al is het nog niet duidelijk hoeveel appartementen daarin komen. Op het gelijkvloers van de vier gebouwen komt er plaats voor horeca en winkels. Van een woontoren met de proporties van Upsite is alvast geen sprake. De eerste tekeningen laten gebouwen met maximum negen bouwlagen zien.

Voor het ontwerp doet de promotor beroep op architect Stéphane Beel, die ook de uitbreiding van het Afrikamuseum in Tervuren tekent, bureau 51N4E en Architectes Associés.

De ontwikkelaar mikt naar eigen zeggen ook op een ander publiek als het vlakbij gelegen Upsite. “De appartementen zijn eerder voor een middenklassepubliek”, zegt Marc Kramer van AG Real Estate aan brusselnieuws.be. “We willen ook tegemoet komen aan de vraag naar kleinere wooneenheden, met studio’s en eenkamerappartementen.”

Het project is na de woontoren Upsite het tweede grote woonproject in de onmiddellijke omgeving. Bovendien zou de Citroëngarage aan IJzer omgevormd worden tot een museum voor moderne kunst, als het Brussels Gewest zijn zin krijgt ten minste.

"We kiezen voor een buurt in volle ontwikkeling", aldus nog Kramer. “Het is een locatie met veel mogelijkheden, vlakbij het centrum. De autoriteiten staan vol achter ons project en wijzelf geloven ook in de kanaalbuurt.”

AG Real Estate wil nog dit jaar een bouwvergunning op zak hebben en beginnen met de sloop van het bestaande gebouw. De ontwikkelaar rekent op een bouwtijd van twee jaar.

Een luchtbeeld van de wijk. In het blauw de locatie van het project Canal Wharf:

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni