Uitkijkplatform Up-site wordt gratis

© Atenor
Het uitkijkplatform van de toekomstige hoogste woontoren van het land wordt gratis. Bezoekers zullen langs het restaurant op de bovenverdieping passeren.

Wie in de noordelijke kanaalzone moet zijn, kan er al een tijdje niet meer naast kijken: tegenover Thurn & Taxis verrijst de hoogste woontoren van het land, die 140 meter zal meten.

Dat er op het dak van de toren een openbaar uitkijkplatform komt, was al eerder bekend. Aanvankelijk heette het dat het platform betalend wordt. Nu blijkt dat het platform, dat meteen het hoogste in zijn soort wordt in Brussel, helemaal gratis wordt.

"Het terras zal voor iedereen toegankelijk zijn", legt Stéphan Sonneville, topman van promotor Atenor uit aan brusselnieuws.be. "De bezoekers zullen langs het restaurant op de bovenverdieping moeten passeren, maar moeten niets consumeren. De toegang is ook gratis. Dat hebben we vastgelegd in het lastenboek voor het restaurant, dat het aantal bezoekers zal moeten beheren."

Een uitbater voor het restaurant is er nog niet. "De onderhandelingen zijn bezig", aldus Sonneville.

Het kijkterras van de toren zal maximaal 40 à 50 bezoekers tegelijk ontvangen.

De werken aan de toren vorderen ondertussen gestaag. Vorige week werd de ruwbouw afgerond, waarna de traditionele meiboom op het gebouw werd geplaatst. Twee derde van de appartementen in de woontoren zijn ondertussen verkocht. In de lagere gebouwen rondom de toren, die ook tot het Up-siteproject behoren, vond ondertussen de helft van de appartementen een eigenaar.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?