Nieuwe zetel van RTBF, MediaSquare, zal 20 procent meer kosten dan voorzien

© Belga
28/03/2023

MediaSquare, de nieuwe zetel van de RTBF op de Reyerssite in Brussel, zal 20 procent meer kosten dan voorzien. Dat heeft de minister van Media, Bénédicte Linard (Ecolo), dinsdag verklaard in de bevoegde commissie van het parlement van de Franse Gemeenschap.

Het gebouw, dat onderdak moet bieden aan de studio's en de radio- en televisiejournalisten van de Franstalige openbare omroep, zou oorspronkelijk 187 miljoen euro kosten: 134 miljoen voor het gebouw en 53 miljoen voor de technologische infrastructuur.

Door de hoge inflatie en de vertraging van de werkzaamheden door beroepen tegen de stedenbouwkundige vergunning is de totale kost vandaag opgelopen tot meer dan 224 miljoen, of zo'n 20 procent meer dan oorspronkelijk begroot.

Het verschil zal volledig door de RTBF gedragen worden, verzekerde minister Linard in antwoord op mondelinge vragen van François Bellot (MR) en Sabine Roberty (PS).

Momenteel is de ruwbouw van het complex klaar. Het gebouw moet in de loop van 2024 opgeleverd worden, waarna het materiaal en de informatica geïnstalleerd kunnen worden. In de loop van 2025 worden de eerste journalisten er verwacht.

Het project is gefinanceerd met eigen middelen, een lening bij Europese Investeringsbank EIB en de verkoop van gronden.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni