Nieuwstraat even afgesloten uit voorzorg

© BRUZZ

Om te vermijden dat opstandige gele hesjes zich onder de kooplustigen in de Nieuwstraat mengen, heeft de politie de winkelstraat ter hoogte van City 2 even afgesloten.

Een groepje gele hesjes is op dit moment volledig omsingeld ter hoogte van de Lambermontlaan. Maar een ander groepje trekt wel nog door de stad. Zij liepen van de Amerikaanse ambassade via het Barricadenplein naar Rogier.

De gele hesjes waren sneller dan de politie, die vreesde dat de manifestanten door de Nieuwstraat zouden trekken. Daarom sloot die de winkelstraat uit voorzorg af, ter hoogte van City 2. "We willen vermijden dat ze in de Nieuwstraat amok beginnen maken met mensen die aan het winkelen zijn", zei een agent aan BRUZZ.

Er werd een stuk van ongeveer 100 meter afgezet, zodat ook projectielen de kooplustigen niet zouden kunnen raken. Ook het Rogierplein werd even hermetisch afgesloten (zie video).

De gele hesjes zijn nu via de Noordwijk en de Antwerpsesteenweg naar Jules de Trooz aan het wandelen, aan het kanaal. Ze spelen een kat- en muisspel met de politie, die ze af en toe bekogelen, waarna ze snel weer wegrennen, onder meer door appartementsblokken heen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?