Nieuwstraat krijgt bewegwijzering die toegang via zijstraten moet bevorderen

© Ivan Put
| 6 december 2020: druk in de Nieuwstraat op koopzondag, ondanks coronamaatregelen.

Stad Brussel zal de komende dagen inzetten op bewegwijzering en communicatie die de toegang tot de Nieuwstraat via zijstraten moet bevorderen. De Stad zal overleg houden met de grote merken uit de winkelstraat om de wachtrijen aan te pakken.

In aanwezigheid van de politie, Brussels Major Event, het kabinet van brugemeester Philippe Close (PS) en het kabinet van de schepen van Economische Zaken Fabian Maingain (Défi), werd maandag een evaluatie gehouden van de heropening van de Nieuwstraat, de meest bezochte winkelstraat van het land.

Volgens Maingain is de algemene beoordeling van het systeem dat ze ingevoerd hebben om de bezoekersstromen te controleren tijdens die heropening van de winkels positief. Aan het einde van de bijeenkomst heeft de Stad Brussel nog eens benadrukt hoe belangrijk het is dat iedereen alleen of in aanwezigheid van een minderjarig kind winkelt.

Wanneer er opnieuw sprake is van een hoge opkomst, waarbij verschillende toegangen tot de Nieuwstraat moeten worden afgesloten, zullen nieuwe voorzieningen worden getest die een snellere evacuatie van de bezoekersstromen, en dan vooral door de noordelijke passage, verzekeren, aldus schepen Maingain.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?