NMBS groepeert directies aan Fonsnylaan

De NMBS gaat tegen 2023 de verschillende directies van de onderneming groeperen op de Fonsnylaan, nabij het station Brussel-Zuid. Dat heeft het spoorbedrijf vrijdag bekendgemaakt. Bedoeling is de dienstverlening aan de klant te verbeteren.

Sophie Dutordoir, de nieuwe spoorbaas, had al eerder aangekondigd dat ze de tien directiegebouwen wil centraliseren. Vrijdag maakte de NMBS bekend dat het de directies gaat groeperen in de Fonsnylaan bij het Zuidstation. Aansluitend op het station staat daar een postsorteercentrum al jaren te verkommeren. Of dat wordt gerenoveerd of platgegooid is nog niet uitgemaakt. Daarover zal een studie worden uitgevoerd. De andere gebouwen waar de directie dan niet meer zal zetelen, zouden dan kunnen worden verkocht.

Eerder werden al eens plannen gemaakt om de bestaande gebouwen tussen de Fonsnylaan en het Zuidstation te ontmantelen en te vervangen door een reeks kantoortorens. Die visie belandde nadien in een schuif. Nu wordt ze opnieuw opgerakeld, zij het dat ook een renovatie opnieuw tot de mogelijkheden behoort.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?