NMBS voert campagne tegen fietsen en steppen in stations

© PhotoNews
| Het station Brussel-Centraal.

In een station verplaats je je enkel en alleen te voet - het gebruik van alle soorten steps, fietsen, hoverboards of skateboards is uit den boze. Toch zijn er steeds meer klachten over rijdende voertuigen in stationshals en op het perron. Daarom lanceert de NBMS een campagne in vijf grote Belgische treinstations, waaronder Brussel-Zuid.

De NMBS werd de laatste maanden geconfronteerd met een opvallende stijging van klachten in verband met vervoersmiddelen in hun stations. Onder andere in Luik-Guillemins werden ondertussen al drie grote waarschuwingspanelen aan de ingang van het station gehangen. Woordvoerdster van de NMBS Elisa Roux legt uit dat het al langer verboden is om voertuigen te gebruiken om je te verplaatsen in het station, maar dat veel mensen niet op de hoogte lijken te zijn.

"We horen steeds meer klachten van passagiers en van ons personeel in verband met mensen die op een step het station doorkruisen" verklaart Roux aan RTBF. "Om de vanzelfsprekende reden dat het de veiligheid van de reizigers, in het bijzonder kinderen, in gevaar brengt, is het verboden om te fietsen en te steppen in de stations. Maar het kan ook simpelweg de vlotte circulatie van voetgangers binnen het station bemoeilijken. Als je met de fiets of met de step het station binnenkomt, ben je dus verplicht af te stappen en het voertuig aan de hand te houden."

Wie de wet overtreedt, riskeert een boete van vijftig euro. Bij herhaalde inbreuken, kan dat oplopen tot 150 euro.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?