Parijs verplicht steppers te parkeren op officiële parkeerplaatsen

© PhotoNews
| Steppers op het voetpad, het is in geen tijd een vertrouwd beeld op de openbare weg geworden. Maar hoelang nog?

De regels voor elektrische steps worden strenger in de Franse hoofdstad. Parkeren op het trottoir mag er bijvoorbeeld niet meer. In Brussel staan gelijkaardige maatregelen in de steigers.

De Parijse burgemeester Anne Hidalgo heeft de buik vol van de grofweg 20.000 deelsteps die her en der in Parijs staan of rijden. Ze legt het parkeren en het gebruik van de deelsteps flink aan banden. Dat schrijft de Franse krant Le Monde.

Deelstepbedrijven mogen niet langer werken volgens het 'strooi'-principe, waarbij gebruikers de step gewoon kunnen achterlaten waar ze willen. Gebruikers moeten vanaf vandaag hun steps parkeren in officiële parkeerplaatsen, naast auto's of motorfietsen. De Franse regering heeft al aangekondigd dat ze ook het rijden op het voetpad wil verbieden.

Ook in Brussel is de step even berucht als beroemd. Verschillende gemeentes bekijken hoe en of ze de stepgebruikers en wildparkeerders kunnen beboeten. De nieuwe Brusselse regering zal in de loop van het jaar zones afbakenen waar je je step wel en niet mag achterlaten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?