© Anderlecht/MIVB/Espaces Mobilités | Terrassen en leverzones in de Wayezstraat

Nog geen beslissing over heraanleg Wayezstraat

SG
© BRUZZ
28/05/2020
Updated: 29/05/2020 09.47u

De handelaars in de Wayezstraat in Anderlecht willen de werken voor de heraanleg van de straat, die aanvankelijk in september zouden starten, met een jaar uitstellen. Door het financieel verlies van de coronacrisis vrezen ze anders hun deuren voorgoed te moeten sluiten. De kwestie werd donderdagavond besproken in de gemeenteraad, maar daar viel geen concrete beslissing.

Het oorspronkelijke idee van de MIVB was om tegen 2021 de Wayezstraat volledig opnieuw heringericht te hebben met bankjes, groene zones en een fietsenstalling. Daardoor zou ook de tramlijn minder vaak in de file staan.

De handelaars in de Wayezstraat vragen nu om de werken met een jaar uit te stellen. Door de onvoorziene coronacrisis zouden ze tijdens de renovatiewerken anders financieel doodbloeden.

Tweede crisisperiode

“De renovatiewerken zouden minstens een jaar duren,” vertelt Youssef Hamdaoui, voorzitter van de handelaarsvereniging in La Dernière Heure. “Na deze coronacrisis moeten handelaars net meer steun krijgen. Het zou onverantwoord zijn om ze op korte termijn door een nieuwe crisisperiode te laten gaan.”

Het thema zal donderdagavond in de gemeenteraad worden aangekaart. “De gemeente doet al niet genoeg om de handelaars te ondersteunen,” zegt MR-fractieleider Gaëtan Van Goidsenhoven nog in La Dernière Heure. “Als de renovatiewerken doorgaan redden de handelaars het niet. Het is abnormaal dat ze moeten gaan smeken bij de gemeente om gehoord te worden. Het uitstel zou vanzelfsprekend moeten zijn.”

Nog geen besluit

Uit de gemeenteraad die donderdagavond plaatsvond kwam nog geen concrete beslissing rond het uitstel van de renovatiewerken. De gemeente wil eerst contact opnemen met de betrokken handelaars. Wanneer de beslissing valt over eventueel uitstel is nog niet duidelijk.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Samenleving, handelaars, coronacrisis, Wayezstraat

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie