Nog volgend schooljaar nieuwe basisschool in Ukkel

© Dieter Telemans

Op 1 september opent er een nieuwe basisschool van de Scholengroep Brussel in Ukkel. Ze krijgt de naam 'De Iris' en heeft in een eerste fase plaats voor een vijftigtal leerlingen.

De basisschool komt op de campus van het Koninklijk Atheneum van Ukkel, vlakbij het station Ukkel Kalevoet. Daar was nog ruimte genoeg om uit te breiden.

Omdat de basisschool op dezelfde site als de secundaire school komt, zijn er niet zoveel investeringen nodig. De Scholengroep schat dat de school niet meer dan 20.000 euro zal kosten, vooral om bekabeling en schoolmeubilair te betalen.

"Het is een mooi terrein dat we eigenlijk jarenlang onderbenut hebben", zegt Jacky Goris van de Scholengroep Brussel. "We hebben er nu ook een sportzaal gebouwd, en kunnen er een symbiose maken met de secundaire school."

De Scholengroep schat dat de school in eerste instantie zo'n 50 à 60 leerlingen zal kunnen huisvesten. "We beginnen met kleuterklassen en een eerste leerjaar, maar daar moet een volwaardige basisschool van 240 plaatsen uit groeien", zegt Goris.

De aanmeldingen daarvoor beginnen elektronisch, op 21 mei. Over de precieze inschrijvingsprocedure zit de Scholengroep volgende week samen met het Lokaal Overlegplatform.

Onlangs bleek nog dat 2.800 kinderen nog geen plaats vonden in het Nederlandstalig basisonderwijs. 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?