Noodnummer 1722 geactiveerd: risico op storm of wateroverlast

© BRUZZ
| Waterschade in de Sint-Gillis, de Albaniëstraat (archiefbeeld).

Het Koninklijk Meteorologisch Instituut van België (KMI) waarschuwt voor slecht weer. De FOD Binnenlandse Zaken activeert daarom tijdelijk het nummer 1722. De regen valt volgens het KMI vooral in het westen van het land, maar ook in Brussel wordt regen voorspeld.

Voor storm-en waterschade waarvoor je bijstand van de brandweer nodig hebt kan je een aanvraag indienen via het e-loket www.1722.be of in tweede instantie het nummer 1722. Zo blijft het noodnummer 112 vrij voor situaties die mogelijk levensbedreigend zijn.

Als je bijstand vraagt via de 1722-website moet je eerst je gemeente en contactgegevens invullen, waarna de website je aanvraag zal doorsturen naar de hulpverleningszone. De website kan je ook doorverwijzen naar een lokaal e-loket van je brandweerdienst. Tiijdens een storm of bij wateroverlast moet de brandweer veel aanvragen tegelijkertijd behandelen en is het mogelijk dat je wat langer moet wachten.

Het KMI voorspelt dat het zondagnamiddag overal zwaarbewolkt wordt met een regenfront dat zich van west naar oost door het land verplaatst. Ook voorspelt het KMI rukwinden tot 65 kilometer per uur.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?