Noorden van Elsene krijgt nieuw buurtpark

© Wirtz

Op de hoek van de Gewijde-Boomstraat en de Keienveldstraat in Elsene wordt een nieuwe groene ruimte aangelegd. Die zal zitbanken, verlichting en speeltuigen aanbieden. De aanleg staat gepland voor de lente.

“De bedoeling is een plek te creëren waar de Elsenaars elkaar kunnen ontmoeten,” zegt schepen van Stedenbouw Viviane Teitelbaum (MR) aan BRUZZ. “Vandaag is er geen openbaar park in deze wijk en daar willen we met dit project iets aan doen.”

Het park wordt aangelegd ter hoogte van de voormalige Solvaysite en zal de bestaande groene ruimte in oppervlakte doen verdubbelen, zegt Teitelbaum. “Het wordt een park van 650 vierkante meter met alles erop en eraan: bomen, planten, voetgangerspaadjes, banken en speeltuigen,” aldus Teitelbaum.

Het toekomstige park werd ontworpen door landschapsarchitectenbureau Wirtz en zal de naam van een vrouw krijgen. “Het college heeft mijn voorstel aanvaard, maar ik mag de naam nog niet verklappen,” zegt Teitelbaum.

Wie benieuwd is naar de plannen, kan op woensdagavond de presentatie bijwonen. Die vindt plaats om 18:30 uur in de Prins Albertstraat 44 in Elsene.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?