Nu ook 'mars voor Marrakesh'

© Photonews
| De betogers verzamelen op 16 december aan het Noordstation als reactie tegen de rechtse "mars tegen Marrakesh"

Een aantal linkse bewegingen, waaronder de jongerenafdeling van Groen uit Mechelen, heeft een betoging georganiseerd voor het Marrakesh-migratiepact van de VN. De betoging is een reactie tegen de rechtse "mars tegen Marrakesh", georganiseerd door onder andere Vlaams Belang en Voorpost.

"Extreem-rechtse groeperingen als Schild & Vrienden en Vlaams Belang komen op 16 december op straat om tegen het Marrakesh-pact te protesteren. Laten we een duidelijk signaal sturen vóór mensenrechten en tegen neo-fascistische groeperingen, en talrijk aanwezig zijn op het tegenprotest in Brussel," klinkt het op sociaalnetwerksite Facebook.

De betoging, georganiseerd door onder andere Jong Groen Mechelen en de Jeunes Anticapitalistes, komt dus als een reactie op de rechtse "mars tegen Marrakesh", die georganiseerd is door rechtse verenigingen zoals Schild en Vrienden, Voorpost en Vlaams Belang Jongeren.

De manifestanten "beogen een vredevolle en legale manifestatie," besluiten ze. De mars is, op Facebook althans, veel minder populair dan zijn rechtse tegenhanger. Er zouden 455 opdagen, 1.900 mensen zijn geïnteresseerd. Ter vergelijking: de rechtse mars haalt 7.900 'aanwezigen' en 24.000 geïnteresseerden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?