Rechtse verenigingen organiseren 'Mars tegen Marrakesh'

© Tom Van Grieken via Twitter

Een aantal rechtse verenigingen en jongerenafdelingen organiseren volgende week in Brussel een 'Mars tegen Marrakesh'. Een evenement op Facebook kreeg interesse van ruim 18.000 gebruikers, zowat 6.000 gebruikers geven aan deel te zullen nemen. Voor de mars slaan studentenverenigingen KVHV en NSV de handen in mekaar met Schild en Vrienden, Voorpost en Vlaams Belang Jongeren.

"Een groot deel van de bevolking wil dit pact niet", zegt praeses Marnik Willems van KVHV Gent. "De regering gaat daar wel erg licht over." De organisatoren vragen een referendum over het migratiepact. "Over zomer- en wintertijd wordt een referendum georganiseerd. Over trivialiteiten stelt men zich wel vragen, maar als het over de toekomst van ons volk en land gaat, moeten we op de zijlijn gaan staan."

De verenigingen voeren assertief campagne voor de mars op sociale media. Op Facebook kregen bijna 28.000 mensen een uitnodiging. Willems zegt dat ook de N-VA-jongeren zijn aangesproken om deel te nemen, maar een toezegging kwam er niet.

Dries Van Langenhove, die eerder dit jaar in een mediastorm terechtkwam, hapte wel toe en mobiliseert bij zijn volgers voor de mars.

De aanvraag voor de mars op 16 december is ondertussen gebeurd en ze werd goedgekeurd, zo is vernomen van KVHV. Het parcours ligt nog niet vast.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook
="Georges-Louis
="Sint-Lambertusstraat
="Cieltje
="Liesbeth
="Jan
="Vlaams

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?