Nummer 1722 geactiveerd voor noodweer

© BRUZZ/FDR
| Archiefbeeld

Het KMI waarschuwt voor noodweer zoals storm en rukwinden. Binnenlandse zaken heeft daarom het nummer 1722 voor niet-dringende brandweerinterventies geactiveerd. Ook de Brusselse parken zullen vanaf de middag gesloten worden.

Het nummer dient niet voor noodgevallen, daarvoor moet je nog altijd het klassieke noodnummer 112 (brandweer en ambulance) en 101 (politie) bellen. Het is ook niet de bedoeling om naar 1722 te bellen voor schade door het noodweer waarvoor geen brandweertussenkomst nodig is.

"Als er bijvoorbeeld een aantal dakpannen zijn weggewaaid, een boom in de tuin is omgewaaid, een trampoline in de tuin van de buren werd geblazen of een dakgoot lichtjes loskomt, moet je geen beroep doen op de brandweer. Hiervoor moet je zelf op zoek gaan naar een oplossing door eventueel een gekwalificeerde professional te contacteren", klinkt het.

Interventies

De Brusselse brandweer moest op zaterdag al 18 keer tussenkomen omwille van het weer: "Waarvan 13 keer omwille van verstopte straatkolken en ondergelopen straten, ook de tunnel Stefania en Georges Henri hadden te kampen met wateroverlast," zegt woordvoerder Walter Derieuw aan de redactie van BRUZZ.

Mensen kunnen niet-dringende hulpvragen bovendien ook via het digitale loket van hun brandweerzone doorgeven, als die er een heeft.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?