Brusselse parken gaan zondagmiddag dicht wegens rukwinden

Zondag gaat Leefmilieu Brussel de Brusselse parken sluiten vanaf 12 uur wegens de verwachte rukwinden. Na inspectie kunnen de parken maandagochtend opnieuw heropend worden.

Zondag geldt code geel vanaf 12 uur in het hele land. Het KMI voorspelt in de loop van de namiddag rukwinden van 70 tot 80 kilometer per uur. "Leefmilieu Brussel beveelt daarom aan om alle gewestelijke groene ruimten te vermijden en in het bijzonder de omgeving van bomen", klinkt het bij Leefmilieu Brussel.

De parken die Leefmilieu Brussel kan afsluiten, worden vanaf 12 uur gesloten. De parken die niet kunnen worden afgesloten krijgen waarschuwingsbordjes. "We hopen dat deze situatie, die van de weersomstandigheden afhangt, van korte duur zal zijn."

Maandagochtend zullen medewerkers van Leefmilieu Brussel de parken inspecteren. Als alles goed gaat, worden de parken in de loop van maandagochtend heropend.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?