OCMW-medewerkers Anderlecht leggen werk neer

Werkonderbreking aan het OCMW van Anderlecht. Werkonderbreking aan het OCMW van Anderlecht.
© Matthias Baert/ACV-CSC
| Werkonderbreking aan het OCMW van Anderlecht.
© Matthias Baert/ACV-CSC
| Werkonderbreking aan het OCMW van Anderlecht.

De sociaal assistenten en het administratief personeel van het OCMW in Anderlecht hebben maandag tussen 10 en 12 uur een werkonderbreking gehouden. Ze eisen betere werkomstandigheden.

Een 80-tal personen, goed voor ongeveer 70 procent van het personeelsbestand in de betrokken diensten, nam deel aan de actie. Met de werkonderbreking willen de vakbonden gehoord worden en de situatie van de personeelsleden vooruit helpen. Ze eisen dat er naar oplossingen wordt gezocht voor de te hoge werkdruk, het grote personeelsverloop en een onevenwichtige verdeling van de werklast.

De betogers spreken van een gebrek aan waardering en respect. "We hebben zonet een uitnodiging gekregen om volgende week dinsdag door de voorzitter en de secretaris van het OCMW Anderlecht ontvangen te worden", zegt Mathias Baert, permanent afgevaardigde ACV. "De eisen zijn al een aantal maanden op tafel gelegd. Het is net omdat ze onze vraag om rond de tafel te zitten genegeerd hebben dat er nu een actie is. Wij gaan onze eisen herhalen en verwachten van de overheid een concreet plan, eventueel met een tijdslijn. We willen de mensen perspectief geven.

De acties blijven mogelijk duren tot er echt oplossingen komen. Volgende week woensdag 23 juni staat er opnieuw een werkonderbreking gepland van 10 tot 12 uur.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?