Personeel OCMW Anderlecht legt opnieuw het werk neer na vastgelopen onderhandelingen

© Matthias Baert/ACV-CSC
| Werkonderbreking aan het OCMW van Anderlecht op 14 juni 2021.

Het personeel van het OCMW in Anderlecht legt tussen 10 en 12u vandaag het werk neer, omdat ze niet tevreden zijn met de arbeidsopstandigheden. Vorig jaar deden ze dat ook al, maar sindsdien zou er niets veranderd zijn aan de situatie. "De onderhandelingen tussen OCMW en vakbonden zitten muurvast."

Volgens de vakbonden is er bij het OCMW Anderlecht een veel te hoge werkdruk, een groot personeelsverloop en een gebrek aan perspectief en waardering. Al sinds de staking vorig jaar, lopen onderhandelingen, maar die zitten volgens de vakbonden "muurvast".

“Na een jaar van onderhandelen met voorzitter en secretaris-generaal van het OCMW, moeten we vaststellen dat vakbonden en personeel aan het lijntje worden gehouden," zeggen de vakbonden. "Vage beloftes werden nooit ingelost en het OCMW weigert systematisch de voorgestelde oplossingen te overwegen, alternatieven uit te werken en concrete stappen te zetten om de werkdruk te verlagen en dit op papier te zetten. Hierdoor komt de werking van de sociale dienst, de kerntaak van het OCMW, in het gedrang. We kunnen enkel hopen dat het OCMW de bezorgdheden van hun personeelsleden eindelijk serieus nemen en we samen de personeelsleden en Anderlechtenaren het OCMW geven dat ze verdienen.”

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?