Olivier Slosse wordt wellicht nieuwe korpschef van politiezone Noord

© GR/BRUZZ

Na het vertrek van Frédéric Dauphin een half jaar geleden moest de politiezone Brussel-Noord (Evere, Schaarbeek, Sint-Joost-ten-Node) op zoek naar een nieuwe korpschef. Die heeft de zone intussen gevonden. Na bijna vijf jaar dienst als woordvoerder van de politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene wordt Olivier Slosse meer dan waarschijnlijk de nieuwe korpschef van de zone Noord.

Frédéric Dauphin was sinds 2015 korpschef van de politiezone Brussel-Noord en kondigde in mei dit jaar zijn vertrek aan. Dauphin ging aan de slag als auditcoördinator bij de Algemene Inspectie, de dienst die toeziet op de federale en lokale politie. Sinds 17 juni werd gezocht naar een nieuwe korpschef.

Voor die functie waren er twee kandidaten, weet La Capitale. Naast Slosse was ook Benoît Blanpain, de rechterhand van voormalig korpschef Dauphin, kandidaat. Beiden mochten hun kandidatuur verdedigen voor een selectiecommissie, waarin naast de politiezone zelf, de federale politie en het parket ook de minister-president in vertegenwoordigd werden. Slosse haalde het van Blanpain, die minder goed scoorde op de taalproeven.

'Perfect tweetalig'

“De jury heeft hem gekozen, omdat hij de beste kandidaat is. Zijn project is ambitieuzer en bovendien is hij perfect tweetalig”, zegt een bron binnen de selectiecommissie aan La Capitale. Over de benoeming van de nieuwe korpschef wordt aanstaande dinsdag gestemd tijdens de volgende politieraad. “Alle lichten staan op groen voor zijn aanstelling”, zegt een bron aan Le Soir. "Beide kandidaten werden beschouwd als geschikt voor de functie, maar de selectiecommissie heeft Slosse duidelijk naar voor geschoven als de betere kandidaat", zegt een bron ook aan BRUZZ.

Olivier Slosse studeerde aan de VUB af als psycholoog. Sinds 1995 werkt hij voor de politie, de voorbije twintig jaar binnen de politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene. De afgelopen vijf jaar fungeerde hij er onder meer als woordvoerder. Hij speelde ook een belangrijke rol in de oprichting van het Zorgcentrum na Seksueel Geweld. Naast politieman is Slosse ook kunstschilder.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?