Onderhandelingen Aviapartner weer op gang getrokken

© Photonews
| Voor veel passagiers is het lang wachten geblazen op de luchthaven door de staking bij Aviapartner.
Updated: 28-10-2018 - 17:21

Nadat de verzoeningsvergadering tussen directie en vakbonden van Aviapartner op zondagochtend niet tot resultaten had geleid, werden de onderhandelingen op zondagnamiddag weer op gang getrokken. Dat meldt de directie.

"Het verzoeningsbureau heeft vastgesteld dat beide partijen nog in staat waren te onderhandelen en vraagt hen om hun gesprekken voort te zetten. Aviapartner is vastberaden om alles in het werk te stellen om snel tot een oplossing te komen voor de huidige situatie", stelt de directie.

Eerder had de directie laten weten dat "een sereen en constructief overleg bemoeilijkt wordt door de verspreiding van foutieve informatie". Daarmee verwees Aviapartner naar de socialistische vakbond ABVV en de vertraging van de agenda op zondagvoormiddag.

"De vergadering van het verzoeningsbureau van de paritaire comités 140.04 en 226 werd net op vraag van het ABVV verplaatst van tien uur ‘s ochtends naar één uur in de namiddag."

Hervatting gesprekken

"De verzoening die op vraag van de directie heeft plaatsgevonden, heeft hooguit een halfuurtje geduurd", zegt vakbondsafgevaardigde Fouad Bougrine (ACLVB). "Het verslag is formeel: deze procedure kan de onderhandelingen niet vooruit helpen. De partijen moeten elkaar vinden op het terrein. Het was dus eigenlijk tijdverlies."

De gesprekken werden om drie uur ’s namiddags hervat, opnieuw op de luchthaven Brussels Airport in Zaventem. Daar wordt de draad weer opgenomen van zaterdagavond, toen bonden en directie na tien uur onderhandelen uit elkaar waren gegaan zonder akkoord.

Aviapartner verkeert in financiële ademnood. De verliezen stapelen zich op en de bagageafhandelaar draagt veel schulden mee. Dat blijkt uit de jaarrekeningen van het bedrijf over het boekjaar 2017. Als belangrijkste redenen worden de zware concurrentie op Brussels Airport en de financiële crisis van 2008 aangehaald.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?