Onderzoek naar aanranding tijdens bosklassen van school in Vorst

© BRUZZ
07/02/2018

Tijdens de bosklassen van een school in Vorst zou een kind zijn aangerand. Dat meldt de RTBF. Het parket van Brussel bevestigt dat het een onderzoek is gestart naar zedenfeiten.

Dinsdagavond vond een crisisvergadering plaats in een gemeentelijke school in Vorst. Een honderdtal ouders had net het nieuws vernomen dat een leerling zou zijn aangerand tijdens de bosklassen. Dat gebeurde al in november 2017, maar de ouders werden pas nu op de hoogte gebracht.

Zij verwijten de school vooral dat die een tweede klas naar hetzelfde domein stuurde, ondanks de waarschuwingen van de ouders van het slachtoffer.

Burgemeester Marc-Jean Ghyssels (PS) erkent dat er fouten zijn gemaakt. “Maar die beslissing werd gemaakt op basis van de informatie waarover wij toen beschikten”, verklaarde de burgemeester aan RTBF.

Het Brussels parket bevestigt ondertussen dat het een onderzoek naar zedenfeiten is gestart, maar blijft voorzichtig. “We kunnen nog niet zeggen of de dader iemand uit de schoolomgeving is, of iemand van het domein”, zegt de woordvoerder van het parket.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Vorst , Samenleving , zedenfeiten , aanranding , bosklassen

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni