Onderzoek naar aanslagen Brussel afgerond

© Kevin Van den Panhuyzen-BRUZZ
| (archiefbeeld)
Updated: 27-06-2019 - 18:55

De onderzoeksrechters hebben hun onderzoek naar de aanslagen van 22 maart 2016 in Brussel afgerond. Daarmee heeft het onderzoek naar de aanslagen precies drie jaar en drie maanden geduurd.

Dat schrijft La Libre en wordt aan onze redactie bevestigd door het federaal parket. De federale procureur en andere partijen, zoals de burgerlijke partij, kunnen wel nog om bijkomend onderzoek vragen als zij dat nodig achten.

Nadien zal een eindvordering opgesteld worden en zal het dossier voor de raadkamer gebracht worden. Het is die raadkamer die moet beslissen welke verdachten terecht zullen moeten staan voor het Hof van Assisen, schrijft La Libre.

Het onderzoek duurde drie jaar en drie maanden. "De onderzoeksrechters vinden dat het onderzoek volledig is", zegt Van Duyse. "Dat is vandaag gecommuniceerd. De federale procureur kan bijkomende onderzoeksdaden vragen, net als de burgerlijke partijen."

De naasten van de slachtofers, de burgerlijke partijen en de benadeelde partijen, 800 personen in totaal, hebben een brief of mail gekregen om te verwittigen dat het onderzoek klaar is, zodat ze de informatie hebben vóór de media.

Aanslagen Brussel

Op de luchthaven van Zaventem ontploften op 22 maart 2016 twee bommen. Ook in metrostation Maalbeek was er een explosie.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?