Onderzoek naar hoge schoolfacturen in Lakense basisschool

© Google Streetview
| Ecole primaire Les Magnolias vlakbij de Heizel.

Het Brussels parket heeft een opsporingsonderzoek geopend naar de Franstalige basisschool Les Magnolias in Laken, die afhangt van de stad Brussel. Het onderzoek draait rond schoolfacturen die overdreven hoog zouden geweest zijn.

Volgens de RTBF was het een onderwijzeres van de school die eerst bij de Fédération Wallonie-Bruxelles en vervolgens bij de gerechtelijke instanties aan de alarmbel zou getrokken hebben. De Fédération Wallonie-Bruxelles opende in 2019 al een onderzoek naar de schoolfacturen en twee boekhouders waren daarvoor naar de school afgezakt om de boekhouding van de school te controleren. Vooral de verplichte aankoop van turnkledij aan hoge prijzen zou vragen opgeroepen hebben.

"Uit het onderzoek van de pedagogische inspectie blijkt volgens een eerste analyse dat er geen probleem zou zijn met de algemene schoolkosten, behalve dan met de turnkledij, waarvoor een te hoge prijs zou gevraagd zijn", zegt Charles Huygens, algemeen directeur van het departement Openbaar Onderwijs bij de stad Brussel.

Klokkenluider wordt ontslagen

"Daarbij moet wel gepreciseerd worden dat het overgebleven geld geïnvesteerd werd in schoolmateriaal, voor de kinderen en de onderwijzers. We wachten op een definitief rapport maar op dit moment is er geen sprake van verduistering. Het spreekt wel voor zich dat dergelijke zaken met het nieuwe decreet op het gratis onderwijs niet meer zullen kunnen."

De schooldirectie is intussen veranderd, aldus nog de algemeen directeur. Volgens de RTBF zou de onderwijzeres die het probleem heeft aangekaart, eerstdaags ontslagen worden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?