Onderzoeksrechter beveelt gerechtelijk onderzoek naar Samusocial

© Samusocial

Wat al een tijd in de lucht hing met een vooronderzoek, is nu ook zeker: er komt een gerechtelijk onderzoek naar de praktijken binnen Samusocial. Het dossier verhuist van het parket naar een onderzoeksrechter. Die moet nu onderzoeken of Yvan Mayeur en Pascale Peraïta strafbare feiten hebben gepleegd.

Dat weten de Franstalige kranten L’Echo en La DH.

Het parket van Brussel opende eerder al een vooronderzoek of ‘opsporingsonderzoek’ naar de praktijken binnen Samusocial, die de directe aanleiding vormden voor het ontslag van burgemeester Yvan Mayeur (PS) en OCMW-voorzitster Pascale Peraïta.

Maandag vonden er in dat kader ook huiszoekingen plaats in het OCMW van de Stad Brussel en de kantoren van Samusocial. Dat was al een teken dat het parket het waarschijnlijk acht dat er strafbare feiten zijn gepleegd door ex-burgemeester Mayeur en Pascale Peraïta.

Het onderzoek van het parket van Brussel komt zo tot zijn einde, het dossier verhuist nu naar een Brusselse onderzoeksrechter. Volgens L'Echo zou het onderzoeksrechter Laurence Heusghem zijn die het dossier naar zich toe getrokken heeft.

Samusocial

Eind mei kwam aan het licht dat de raad van bestuur en het directiecomité van Samusocial zitpenningen gekregen hebben voor het bijwonen van de bestuursvergaderingen. Dat kostte de organisatie in 2016 bijna 60.000 euro. Yvan Mayeur (PS) en Pascal Peraïta (PS) moesten op donderdag 8 juni opstappen als burgemeester en OCMW-voorzitster.     
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?