Ongeveer 2.000 manifestanten op betoging 'Day of Justice'

KVDP, ND
© BRUZZ - Belga
16/10/2022
Updated: 16/10/2022 18.40u

De betoging 'Day of Justice', waaraan ongeveer 2.000 mensen deelnemen, is een initiatief van Belgium United for Freedom. De manifestanten klagen onder meer "de inflatie, de hoge gasrekeningen, de vaccinatieschade en het algemene wantrouwen in de politiek" aan.

Zondagnamiddag namen er ongeveer tweeduizend mensen deel aan de manifestatie 'Day of Justice'. Het gaat om mensen die die al eerder op straat kwamen in andere betogingen tegen de coronamaatregelen en coronapas. De onvrede die ze vandaag uiten, gaat een stuk breder. Er is grote onvrede over de stijgende inflatie, de schijnbaar onbeheersbare energieprijzen en de politieke besluitvorming. Ook de media krijgen een veeg uit de pan.

De manifestanten werden zondagmiddag om 13 uur verwacht aan het Noordstation. Daar startte een protestwandeling van 5 kilometer die rond 16 uur aan het Atomium zal eindigen. Deelnemers zijn mensen uit het hele land. Ook zijn grote groepen Nederlanders, Duitsers en Fransen aanwezig. Zo zijn er 'gele hesjes' uit Frankrijk afgezakt.

Ook een vlag van het extreem-rechtse Project Thule is te zien, een initiatief van Tomas Boutens, een extreem-rechtse militair die veroordeeld werd voor terrorisme.

De politie meldt dat voorlopig alles zonder incidenten verloopt, al worden er met de regelmaat van de klok voetzoekers en rookbommetjes gegooid. Omwille van verwachte verkeershinder raadde de politie aan om de volgende sectoren langsheen het parcours te vermijden: Bolivar, Willebroek, Groendreef, Koninginnelaan, Bockstael, Sobiesky en de Heizelvlakte.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni