Ontbijttafel voor 800 mensen in Wetstraat

© GRACQ Bruxelles

In de Brusselse Wetstraat staat zondagvoormiddag een lange ontbijttafel opgesteld, die plaats biedt aan 800 mensen. Wie wil kan er tussen 10.30 uur en 12.00 uur gratis ontbijten met onder meer koffie, fruitsap, pistolets, beleg, en croissants. Het gaat om een initiatief van Thon Hotels Brussels. "Wie wil kan in ruil voor het ontbijt een kleine donatie doen aan GoodPlanet Belgium, het Rode Kruis of Birds Bay", klinkt het bij Thon Hotels.

"De autoloze zondag biedt zoals elk jaar de mogelijkheid om Brussel op een andere manier te beleven", zegt Emma Lemaître van Thon Hotels. "Het is ook de uitgelezen gelegenheid om uitzonderlijke evenementen te organiseren op plekken die anders niet toegankelijk zijn voor voetgangers en fietsers. Daarom hebben we deze gelegenehid te baat genomen om op één van de drukste verkeersassen een groot ontbijt te organiseren."

Tussen huisnummers 35 en 77 staat een meterslange ontbijttafel opgesteld, die plaats biedt aan 800 mensen. Fietsers kunnen hun rijwielen achterlaten in één van de speciaal voorziene fietsstallingen. Wie wil kan in ruil voor een gevulde maag een donatie doen aan één van de drie organisaties waarvoor Thon Hotels geld inzamelt.

"Elke ingezamelde euro zal geïnvesteerd worden in de moestuin van een school, met de hulp van GoodPlanet Belgium, zal door het Rode Kruis gebruikt worden om warme maaltijden uit te delen aan de armsten, of om zieke dieren te verzorgen bij Birds Bay", gaat Emma Lemaître verder. "Dat zijn drie organisaties waarmee we een langlopende samenwerking hebben. Klanten die twee nachten of meer in onze hotels verblijven, kunnen ervoor kiezen hun kamer niet elke dag te laten schoonmaken. In ruil krijgen ze een jeton van 5 euro, die kan gebruikt worden in de bar of het restaurant van het hotel, of gedoneerd worden aan één van de drie organisaties."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?