Ontslagen bankdirecteur schreeuwt onschuld uit

© tvbrussel
De zelfstandige directeur van een bankkantoor in Haren die begin deze week ontslagen werd wegens fraude beweert onschuldig te zijn. Volgens de directeur ligt de schuld bij een kredietmakelaar die voor hem werkte. De advocaat van Melis probeert te onderhandelen met BNP Paribas Fortis om tot een vergelijk te komen.

Bankdirecteur Patrick Melis werd begin deze week samen met vijf bedienden ontslagen uit z'n zelfstandig bankkantoor Harenheide in Haren. "De samenwerking wordt stopgezet wegens fraude," klonk het toen bij de hoofdzetel van BNP Paribas Fortis. Maar de bankdirecteur schreeuwt zijn onschuld uit. "Ik heb geen geld verduisterd of in mijn eigen zak gestoken," aldus de ontslagen bankdirecteur.

Volgens Melis heeft een kredietmakelaar die op zelfstandige basis voor hem werkte, loonfiches vervalst om hogere commissies op hypothecaire leningen op te strijken. Melis controleerde die loonfiches niet omdat hij de man vertrouwde. Geen enkele klant is door de fraude benadeeld.

Patrick Melis is naast z'n goede naam misschien ook een boel geld kwijt. "Ik krijg geen enkele compensatie en moet nu een oplossing vinden voor de opzeg van mijn personeel," aldus Melis. "Dat zijn mensen met wie ik al acht, negen, tien jaar samenwerk. Zij zijn ondertussen vrienden geworden."

De advocaat van Melis probeert te onderhandelen met BNP Paribas Fortis om tot een vergelijk te komen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?