Ontvoerde Jihane mag ziekenhuis verlaten na vier dagen

© Federale Politie

Jihane E.O., het meisje van zes dat vorige week ontvoerd werd door een Roemeense man, heeft na vier dagen eindelijk het ziekenhuis mogen verlaten. Het gaat elke dag een beetje beter met haar, laat haar familie weten.

Dat schrijft La Dernière Heure op haar website. 

Aurel C., de  45-jarige Roemeense man in wiens gezelschap maandag de vermiste Jihane e.O. werd teruggevonden, moet nog minstens een maand in de cel blijven. De Brusselse raadkamer heeft vrijdag zijn voorlopige hechtenis bevestigd, zo meldt het Brusselse parket.

Jihane E.O. verdween zondagnamiddag toen ze met haar vader op de wekelijkse markt aan de Slachthuizen in Anderlecht was. Rond 15 uur verloor de vader het meisje uit het oog en sindsdien was ze spoorloos. Maandagvoormiddag stuurde de federale politie een opsporingsbericht de wereld in waarin zowel een beschrijving werd gegeven van het meisje als van de man in wiens gezelschap ze het laatst gezien was. Rond 11.45 uur kon de politie dankzij een tip de verdachte opsporen en inrekenen aan zijn woning in het centrum van Brussel. Daar vond de politie ook de zesjarige Jihane levend en wel terug.

"Volgens onze cliënt wou hij enkel een meisje helpen dat verloren gelopen was", zeggen de advocaten van C.

Lees meer over

Nieuws uit Brussel in je mailbox?