Ontvoerder zesjarige Jihane ontoerekeningsvatbaar verklaard

De Roemeense man die ervan verdacht wordt Jihane, een zesjarig meisje, te ontvoeren is ontoerekeningsvatbaar verklaard. Dat laat zijn advocaat weten.

In juni verdween de zesjarige Jihane toen ze met haar vader op de wekelijkse markt aan de Slachthuizen in Anderlecht was. Ze werd de volgende dag levend en wel teruggevonden in het bijzijn van de Roemeense man. De man werd aangehouden.

Hij vertelde de onderzoekers dat hij het meisje enkel wilde helpen. “Hij heeft haar willen helpen en daarom meegenomen. Hij heeft verklaard dat hij dacht dat het om een zigeunermeisje ging en dat hij daarom niet meteen naar de politie is gegaan. Hij was van plan om haar naar de Roemeense ambassade te brengen,” zei zijn advocaat Bernard Ayaya toen. De onderzoeksrechter beval een psychiatrisch onderzoek.

'Mentaal niet stabiel'
Een psychiater heeft de man nu ontoerekeningsvatbaar verklaard. “Het onderzoek heeft aangetoond dat mijn cliënt mentaal niet stabiel is en dat hij niet verantwoordelijk is voor zijn daden,” zegt zijn advocaat Bernard Ayaya aan La Capitale.

De man zal nu onderzocht worden door drie andere experts.  

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?