Ontwikkelaar voor Neo 1 aangeduid

© KCAP

Het is bekend wie de eerste fase van Neo, met onder meer het winkelcentrum, gaat bouwen. Het winnende consortium is een samenwerking tussen Unibail-Rodamco, Besix en CFE.

Het consortium betaalt 180 miljoen euro voor het gebruik van de grond aan de Stad Brussel en trekt bijna een half miljard uit voor de bouw van, zo weet De Tijd. Het Brussels schepencollege moet de keuze nu bekrachtigen. Unibail-Rodamco is een Frans-Nederlandse groep die gespecialiseerd is in winkelcentra. Voor Neo ging de groep in zee met de Belgische promotoren Besix en CFE.

Behalve een winkelcentrum komen er in de eerste fase van Neo ook 700 woningen en 20.000 vierkante meter kantoren. Hoe de ontwikkelaar het project verder in detail zal invullen is nog niet duidelijk. Het is ook nog niet geweten of er nog plaats zal zijn voor het waterpretpark Océade en/of Mini-Europa.

Voor de realisatie wordt gemikt op een termijn van tien jaar, maar de verwachting is dat er nog veel beroepsprocedures zullen volgen. Fase twee van Neo omvat een congrescentrum en een hotel.

Heizel

De Heizelvlakte zal de volgende jaren ingrijpend veranderen. Alle onze berichtgeving over een van Brussels grootste stedenbouwkundige uitdagingen vindt u hier.
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?