Ook bij hittegolf lange broek voor MIVB-chauffeurs

© MIVB

Chauffeurs van de MIVB mogen bij hoge temperaturen hun lange broek niet inruilen voor een korter exemplaar. Het imago van de chauffeurs primeert bij die beslissing. Hun collega's bij De Lijn daarentegen mogen tijdens warme dagen wel in een bermuda komen werken.

"De keuze om geen bermuda op te nemen in het uniformpakket is gebaseerd op enerzijds imago-redenen en anderzijds veiligheidsredenen. Een bus heeft bijvoorbeeld warme elementen en we willen voorkomen dat de chauffeurs zich verbranden," vertelt An Van hamme, woordvoerster van de MIVB. Voor de vrouwelijke chauffeurs zit er een rok in het pakket, maar zij zouden toch voornamelijk voor de lange broek kiezen.

De meeste bussen van de MIVB zijn ook uitgerust met airco, wat op zich al voor verkoeling zorgt. De bussen die hier niet over beschikken, rijden tijdens warme dagen niet uit, aldus Van hamme. 

Shorts bij De Lijn

De chauffeurs van De Lijn mogen de hoge temperaturen wel trotseren in een korte broek."Wij hebben een zomeruniform en daar zit een blauwe bermuda en een polo bij. De bermuda maakt dus deel uit van het officiële uniform van De Lijn", laat Sara-Jane Deputter, woordvoerster van De Lijn Vlaams-Brabant, aan BRUZZ weten.

Ook de Parijse vervoersmaatschappij RATP voorziet een korte broek binnen het uniform van haar werknemers. Zij werken met een 2-in-1-broek, een lange broek die via een rits kan worden ingekort.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over

Nieuws uit Brussel in je mailbox?