| Een eerdere nationale betoging.

Ook cultuursector stapt mee in nationale betoging op 20 juni

© Belga
14/06/2022

Op maandag 20 juni organiseren de vakbonden een nationale betoging om de koopkracht te verdedigen. Ook de cultuursector loopt mee en pleit onder meer voor meer investeringen van de overheid, een beter kunstenaarsstatuut en sterke openbare omroepen. Dat hebben de organisatoren, waaronder ACOD Cultuur en de Cultuurvakbond van ACV Puls, dinsdag aangekondigd.

De organisatoren roepen alle cultuurwerkers en kunstenaars op om zich op 20 juni om 10 uur in de omgeving van het Noordstation te verenigen in een "Cultuurblok".

De betogers zullen pleiten voor een beter kunstenaarsstatuut, voor fair practice en eerlijke arbeidsverhoudingen in de cultuursector, voor meer koopkracht, voor meer investeringen van de overheid in de cultuursector, voor sterke openbare omroepen (VRT en RTBF), luidt het op de Facebookpagina van "Cultuurblok."

Daarnaast loopt er ook een petitie onder de naam "Verbeelding Werkt" - een verwijzing naar de slogan van de Vlaamse regering - om het cultuurbudget te verhogen van 0,27 naar 0,35 procent van de Vlaamse begroting. Die werd intussen bijna 4.000 keer ondertekend.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , nationale betoging , cultuursector

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni