Ook Ukkel krijgt weggeefkasten

© Eric Laureys
| Give box in Vorst (Archiefbeeld)

De gemeente Ukkel installeert binnenkort twee 'Give Box', kasten waar mensen spullen in kwijt kunnen die ze willen doorgeven aan anderen. Onder meer Etterbeek, Vorst en Sint-Agatha-Berchem maken al gebruik van dit soort kasten.

Die komen er op initiatief van de fractieleider van de oppositiepartij Ecolo in Ukkel, Thibaud Wyngaard, meldt La Libre Belgique.

De precieze locaties voor de twee kasten zijn wel nog niet bepaald.

"Give Box hebben veel voordelen", zegt Wyngaard. "De voorwerpen erin krijgen een tweede leven, de afvalberg wordt kleiner, de ontvanger hoeft niet te betalen voor een nieuwe aankoop, enzovoort. Bovendien vergroot het de solidariteit en behulpzaamheid onder burgers." Iets wat de initiatiefnemers van de Give Box in Vorst ook al stelden.

"Na de premie die de verhoging van de onroerende voorheffing mildert, de veloboxen en de inzamelpunten voor gebruikte olie doet het deugd dat opnieuw een van onze voorstellen vanuit de oppositie wordt geconcretiseerd", zegt Wyngaard nog aan La Libre.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?