Ook in Wallonië is onverdoofd slachten voortaan verboden

© Saskia Vanderstichele

Ook in Wallonië is het voortaan verboden om dieren onverdoofd te slachten. Het verbod treedt op 1 september in werking. In Vlaanderen bestond een verbod al langer, in het Brussels gewest is de praktijk nog altijd toegelaten.

Het Offerfeest van eerder deze maand was het eerste sinds op 1 januari in Vlaanderen een algemeen verbod op onverdoofd slachten van kracht ging. Ook in Wallonië was het verbod al langer goedgekeurd, maar werd beslist om het pas echt in te voeren op 1 september. In het nieuwe Brusselse regeerakkoord werd het verbod op onverdoofd slachten evenwel niet opgenomen.

Tegen het algemeen verbod lopen nog verschillende procedures, van zowel joodse als islamitische organisaties, bij het Grondwettelijk Hof.

Het aantal dieren dat in België geslacht wordt voor het Offerfeest, zit intussen al enkele jaren in dalende lijn. Die trend zette zich dit jaar verder: in Vlaanderen werden de helft minder dieren geslacht met voorafgaande verdoving.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?