Opendeurdag Brusselse Vroegmarkt trekt meer dan 5.000 bezoekers

© Belga
21/09/2019

Meer dan 5.000 bezoekers hebben afgelopen nacht een bezoek gebracht aan de Brusselse Vroegmarkt. Die is normaal enkel toegankelijk voor professionelen, maar hield in de nacht van vrijdag op zaterdag zijn vierde opendeurdag. "Het was een zeer mooie editie, we hebben heel veel geluk gehad met het weer", zegt Laurent Nys, directeur van de Vroegmarkt. "Heel wat sterrenchefs hebben ons ook een bezoekje gebracht."

Eerdere edities zetten Frankrijk en Portugal in de spotlights, maar dit jaar was het de beurt aan Colombia. Een vijftiental Colombiaanse telers stelden hun nationale specialiteiten tentoon, zoals koffie, bloemen, exotische fruiten, vis, cacao, rum en zelfs salsamuziek. Er waren onder meer animaties, proeverijen van producten, live koken met de Colombiaanse chef Rey Guerrero, en een salsa-dansvoorstelling 'Ensálsate' met dansers uit Cali, demonstraties van een barista met koffieproeverijen, een wedstrijd en fotoanimaties.

"We hebben bezoek gekregen van minister Denis Ducarme, Brussels burgemeester Brussel Philippe Close, de burgemeester van Sint-Joost-ten-Node Emir Kir, en de ambassadeur van Colombia Felipe Garcia Echeverri", zegt directeur Nys. "Er waren ook heel wat sterenchefs zoals David Martin, die verkozen werd tot chef van het jaar door de Gault&Millau-gids, de Brusselse chef en marktvertegenwoordiger Lionel Rigolet van Comme chez soi. In de gangen van de markt was het de hele nacht een gezellige drukte, zodat we zeker opnieuw meer dan 5.000 mensen over de vloer hebben gekregen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Laken , Samenleving , vroegmarkt , mabru

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni