Openleggen Geleytsbeek moet wateroverlast vermijden

Na maandenlange werkzaamheden is de werf voor de openlegging van de Geleytsbeek tussen de Keyenbemptstraat en de Melkriekstraat in Ukkel klaar. De ingreep moet het bron- en regenwater opnieuw naar de Zenne leiden in plaats van naar de riolen. Dat moet het risico op overstromingen beperken.

Een jaar geleden werden delen van Ukkel nog geteisterd door overstromingen. Het openleggen van beken moet soelaas bieden. "We proberen het afvalwater, dat naar de riolen gaat, te scheiden van het regenwater, dat we opnieuw ruimte geven bovengronds", zegt minister van Milieu Evelyne Huytebroeck (Ecolo). "Op die manier krijgen de riolen bij hevige regenval niet plots enorme hoeveelheden water die ze niet kunnen slikken."

De inwoners krijgen er in een klap een leuk stukje groen in hun gemeente bij. Het stukje Geleytsbeek dat aan de oppervlakte is gebracht, ligt overigens langs het traject van de Groene Wandeling.

Tegen volgend jaar wil het Gewest ook de Linkebeek in ere herstellen. De werken passen in het zogenaamde Blauwe Netwerk dat Leefmilieu Brussel realiseert.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?