Openluchtzwembad Flow sluit zomer af met 20.000 bezoekers

AD
© Belga
18/09/2022

© DVKO

Flow, het enige openluchtzwembad in Brussel, heeft tijdens de warme zomer op volle toeren gedraaid. In totaal kwamen 19.800 zwemmers verfrissing zoeken aan de Pierre Marchantbrug in Anderlecht. Het zwembad van de vzw Pool is Cool sluit zijn zomerseizoen zondag feestelijk af met een minifestival.

Het was een zonnige en hete zomer en dat heeft er sinds 1 juli voor gezorgd dat de tijdsloten van Flow bijna altijd vol zaten.

Dubbel zoveel zwemmers

Het openluchtzwembad trok in zijn tweede jaar dubbel zoveel zwemmers aan als in zijn eerste jaar, al was het weer vorige zomer minder goed dan dit jaar.

Met bijna 20.000 zwemmers is het een meer dan geslaagde editie. Volgend jaar gaat Flow zeker opnieuw open, want Pool is Cool blijft aantonen dat Brussel nood heeft aan openluchtzwemmen.

"We hopen natuurlijk dat Flow een aanleiding is geweest voor politici om volgende stappen te zetten naar echte, grotere zwembaden", zegt Paul Steinbrück van Pool is Cool.

Geen incidenten

"Flow is geen oplossing, maar een werktuig om aan te tonen dat er nood is aan openluchtzwembaden in Brussel. En je ziet dat het zonder incidenten kan, want wij hebben er geen enkel gehad", vertelt Steinbrück.

Een tweede succes was de crowdfundingscampagne die Pool is Cool deze zomer opzette om Flow verder te kunnen ontwikkelen in de komende zomers. In totaal werd er 61.671 euro opgehaald.

Sauna en plantenfilter op komst

Geld dat de organisatoren vrijheid geeft om Flow verder uit te bouwen als prototype. “Flow blijft uiteraard bestaan”, gaat Steinbrück verder. “Voorlopig gaan we dicht, maar volgende zomer zijn we zeker terug. We hopen misschien zelfs al vroeger terug te zijn met een sauna en misschien wel met nieuwjaarszwemmen, wie weet."

Naast een sauna, die ervoor moet zorgen dat Flow het hele jaar door gebruikt kan worden, willen de organisatoren tegen volgende zomer ook een plantenfilter plaatsen. "Zodat we niet meer met chemische producten moeten werken", legt Steinbrück uit.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni