Oplossing in de maak voor sociaal conflict OCMW Elsene

© ACOD

Het OCMW van Elsene heeft woensdag een oplossing van de vakbonden aanvaard die tegemoet moet komen aan de eisen van het stakende personeel. Dat meldt CSC-afgevaardigde Alain Happaerts. Het personeel van een bepaalde dienst legde het werk neer uit vrees voor de gevolgen van een toekomstige herschikking van het werk.

Het voorstel gaat woensdagavond naar de achterban, die het licht finaal op groen moet zetten. De beslissing wordt donderdagochtend overgemaakt. Als de werknemers instemmen, zal het werk in de voormiddag hervat worden.

De onvrede schuilt bij de werknemers van de dienst die mensen opnieuw begeleidt naar de arbeidsmarkt. Sinds vrijdag is het werk er neergelegd: ze klokken wel, maar voeren geen werk uit. Het voorstel bepaalt dat ongeacht welke reorganisatie er komt, de tewerkstelling behouden blijft om zo de dienstverlening te verzekeren.

Volgens de vakbondsman is het personeel ongerust over de reorganisatie, die veranderingen met zich mee zou brengen voor de uurroosters en de verdeling van de taken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?