Opnieuw alcoholverbod op Koekelbergse pleinen tot eind juni

© google

Er geldt opnieuw een alcoholverbod op drie pleinen in Koekelberg. Het verbod komt er na meldingen van openbare netheids- en veiligheidsproblemen. Het verbod geldt tot eind juni, maar kan nog verlengd worden tijdens de zomer.

‘Verboden alcohol te drinken op straat’ is sinds een week op drie pleinen in Koekelberg te lezen. Het verbod komt er op het Simonisplein, het Vanhuffelplein en het Bastenakenplein na talrijke preventiecampagnes en op basis van rapporten van de politie en de gemeentelijke preventiediensten.

Twee jaar geleden vond al een dergelijk alcoholverbod plaats. Netheids- en veiligheidsproblemen leidden nu opnieuw tot overlast, waarna een verordening werd opgesteld en unaniem werd goedgekeurd door de Koekelbergse gemeenteraad. “Het is in ons gemeenschappelijk belang de commerciële aantrekkelijkheid, de netheid en de gezelligheid van onze gemeentelijke pleinen te behouden”, laat Ahmed Laaouej, burgemeester van Koekelberg (PS) weten aan BRUZZ.

Inmiddels spreken omwonenden, passanten, winkeliers en hun klanten al van positieve effecten, zo klinkt het bij Geoffrey Guéritte, kabinetschef van Laaouej. Eind juni zal de situatie opnieuw geëvalueerd worden. Zijn de effecten nog steeds positief, zal het verbod waarschijnlijk verlengd worden tijdens de zomer.

Het verbod geldt uiteraard niet voor de terrassen van de verschillende cafés en restaurants die op de pleinen liggen. Bij andere overtredingen wordt een boete van maximaal 350 euro uitgeschreven.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?