Alcoholverbod op Koekelbergse pleinen tot einde zomer

Bier drinken in het openbaar mag niet overal in Koekelberg.

Het consumeren van alcohol is minstens tot het einde van de zomer verboden op het Van Huffelplein, de Novillesquare en het Bastenakenplein in Koekelberg. "We hebben andere opties bestudeerd, maar het respectloze gedrag van sommige dronken mensen laat ons geen andere keuze", licht burgemeester Ahmed Laaouej (PS) toe.

Het alcoholverbod was op de drie pleinen al van kracht, maar de verordening werd deze week verlengd tot 31 augustus. Uit pure noodzaak, zegt Laaouej aan de krant La Dernière Heure. "We hebben preventie, dialoog, politieaanwezigheid en zelfs GAS-boetes geprobeerd. Maar de dronken mensen bleven voor onrust zorgen op de pleinen, die vooral tijdens de coronacrisis druk gebruikt worden door gezinnen."

Een maand geleden trad het alcoholverbod in werking na heel wat klachten over openbare dronkenschap, nachtelijk lawaai en ruzies. "Sinds het verbod op 8 juni in werking trad, zie ik de rust op de pleinen terugkeren. Onze openbare ruimtes zijn opnieuw proper, wat een goede zaak is", aldus Laaoeuj. "Wie alcohol wil drinken, nodig ik uit naar de vele cafés in Koekelberg af te zakken."

Overtreders kunnen een boete krijgen tot 350 euro. De voorbije maanden werden veertien administratieve dossiers geopend en vijf pv's opgemaakt. De terrassen van winkels en cafés in de gemeente blijven uitgesloten van het toepassingsgebied.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?