Opnieuw spontaan protest van Armeniërs ter hoogte van Justitiepaleis

© © Twitter / Tom Van de Weghe
| Armeense betogers verzameld op het Schumanplein in Brussel (archiefbeeld).

Vandaag verzamelde zich opnieuw een honderdtal Armeniërs ter hoogte van het Justitiepaleis om actie te voeren. De betoging verliep zonder arrestaties en de ontbinding is nu bezig, dat bevestigt Ilse Van de Keere van politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene.

Vorige week moest de Belliardtunnel nog afgesloten worden voor een spontane actie van Armeniërs met de auto. De protesten van diezelfde groep mensen blijven aanhouden. “Momenteel verloopt alles vlot, maar we blijven wel ter plaatste”, aldus Van de Keere. “De organisator weet dat de betoging statisch en beperkt in tijd mag gebeuren.” Ondertussen hebben de agenten ter plaatse gevraagd om de betoging te beëindigen, omdat ze anders zouden overgaan tot het uitschrijven van pv's. De ontbinding van het protest is nu bijna voltooid.

De Armeniërs komen op straat om hun ongenoegen te laten blijken over het gewapende conflict rond Nagorno-Karabach, een grensgebied dat tussen Armenië en Azerbeidzjan ligt. De Armeniërs veroordelen de aanvallen van Azerbeidzjan op de Armeense bevolking die in Nagorno-Karabach leeft.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?