Tweeduizend Armeense betogers tegen Azerbeidzjan

© Screenshot van Twitter Tom Van de Weghe

Vandaag hebben tweeduizend Armeense betogers verzameld op het Schumanplein in Brussel. Ze klagen het gewapende conflict rond Nagorno-Karabach aan. Verschillende deelnemers dragen geen mondmasker.

Vandaag kwamen er ongeveer tweeduizend betogers, in vijf blokken van 400 personen, samen op het Schumanplein, dat bevestigt Ilse Van De Keere van politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene. De betoging was om 10u deze ochtend voorzien en momenteel is de ontbinding bezig.

Vijf dagen geleden kwamen al meer dan 600 mensen samen tegen de aanvallen van Azerbeidzjan in Nagorno-Karbach. De regio Nagorno-Karabach ligt tussen Armenië en Azerbeidzjan en hoewel de bevolking er overwegend Armeens is, valt de regio onder Azerbeidzjan. Armenië wil de streek terug in handen, maar Azerbeidzjan reageerde daarop met bombardementen.

Op Twitter verschenen beelden van de protestactie, waarin te zien is hoe deelnemers geen sociale afstand kunnen bewaren en verschillende van hen dragen geen mondmasker. "Buiten een aantal manifestanten met bengaals vuur en een aantal rookbommen is er niks uitzonderlijks te melden", aldus Van De Keere

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?