Opnieuw zeven actievoerders Extinction Rebellion opgepakt aan Koninklijk Paleis

Voor het Koninklijk Paleis werden enkele activisten van Extinction Rebellion aangehouden (archiefbeeld).

De Brusselse lokale politie heeft maandagavond zeven actievoerders van de radicale klimaatgroep Extinction Rebellion administratief aangehouden aan het Koninklijk Paleis. Dat meldt de beweging zelf. Onder het motto "En, wat is uw plan? " wilden ze benadrukken dat structurele maatregelen die de huidige ecologische en sociale crisis aanpakken, een prioriteit moeten zijn in het volgende regeerakkoord.

Het is niet de eerste keer dat de leden van Extinction Rebellion betogen om hun bezorgdheid te uiten over de federale regeringsvorming. Sinds vorige week maandag en nog tot en met 1 oktober is de klimaatactiegroep van plan om dagelijks een actie van burgerlijke ongehoorzaamheid uit te voeren.

Zo werden vorige week maandag aan het Koninklijk Paleis ook al drie leden van de beweging opgepakt, dinsdag werden vijf activisten opgepakt aan de Wetstraat 10, woensdag werden opnieuw aan het Koninklijk Paleis acht actievoerders van de klimaatgroep ingerekend, donderdag werden drie leden gearresteerd aan het Egmontpaleis, vrijdag waren dat er tien, en afgelopen zaterdag ging het om vijf actievoerders.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?