| De boot in Park West.

Awel merci

Oproep Zwangere Guy: 'Iemand een vliegtuig op overschot?'

© BRUZZ
29/12/2023

Iemand nog een vliegtuig of helikopter op overschot? Het is een merkwaardige oproep die de Brusselse rapper Zwangere Guy en vzw Toestand vrijdag op Instagram lanceerden. Het toestel moet dienst doen als speeltuig in het nieuwe Park West in Molenbeek. “We hebben al een boot en zouden ook nog graag wat dinosaurussen van vijf meter hoog vinden.”

Park West vlakbij het gelijknamige Weststation ligt er voorlopig nog vrij verlaten bij, blijkt uit het filmpje dat Zwangere Guy vrijdag op de tonen van de Duitse klassieker 99 Luftballons online zwierde. Maar daar moet binnenkort verandering in komen.

Het park is het onderwerp van een driejarig project van Leefmilieu Brussel dat wordt toevertrouwd aan Toestand, een vzw die gespecialiseerd is in tijdelijke oplossingen voor leegstaande gebouwen en verlaten ruimtes in Brussel. Samen met de buurt wil de vzw de aanleg van het park bepalen en testen welke infrastructuur er nodig is.

“De vraag is: wat wil de buurt”, verklaarde projectcoördinator Felix Aerts daarover in mei vorig jaar aan BRUZZ. "Vliegtuigen en helikopters", blijkt het antwoord te zijn. “We hebben al een boot die we van particulieren aan de kust op de kop konden tikken en willen nu dus nog een vliegtuig, helikopter of iets anders speciaal”, aldus Aerts. “We zouden het voertuig dan opbouwen tot een speeltuig voor de kinderen uit de buurt. Het toestel moet dus, voor alle duidelijkheid, niet meer werken.”

Een geluk, want veel budget is er niet. “We willen wel de transportkosten betalen”, klinkt het. “Met de boot is het uiteindelijk ook gelukt.” En daar stopt het bovendien niet. “Eigenlijk zijn we op zoek naar alles wat leuk is voor de kinderen. Zo willen we graag nog enkele grote dinosaurussen van vijf meter vinden, al is dat natuurlijk nog specifieker.”

cc53b41f-parkouesttoestand2.jpg

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni