Opsporingsonderzoek naar bal van de burgemeester in Evere

© Jef Van de Veire - BRUZZ
© Jef Van de Veire - BRUZZ

Het parket-generaal voert een opsporingsonderzoek naar het bal van de burgemeester in Evere. De gemeente is de thuishaven van minister-president Rudi Vervoort (PS).

De Franstalige krant La Dernière Heure schrijft vrijdag dat het parket-generaal een onderzoek voert naar de organisatie van het Everse bal van de burgemeester. Het parket-generaal bevestigt dat ook aan BRUZZ. De Franstalige krant beroept zich op eensluidende bronnen, maar had nog geen bevestiging van het parket-generaal. Die kreeg BRUZZ deze ochtend wel.

Wat het onderwerp van het onderzoek is, is minder duidelijk en het parket-generaal wil er ook niet over uitweiden. La Dernière Heure heeft het over de structuur achter het bal, dat door een privé-vzw wordt georganiseerd in een gemeentelijke infrastructuur.

Het kabinet van minister-president Rudi Vervoort, die vandaag nog steeds titelvoerend burgemeester is in Evere, valt uit de lucht omtrent het onderzoek. "We weten echt niet wat onderzocht wordt." Of er echt iets aan de hand is met het bal is vandaag dan ook onduidelijk.

Vervoort haalde gisteren nog uit naar de sjoemelende Yvan Mayeur en Pascale Peraïta, die hij liever uit de PS ziet stappen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?