Het Blue Star gebouw in Haren.

Het burgerplatform dat vluchtelingen steunt heropent dinsdag een opvangcentrum voor 300 mensen. De Brusselse regering trekt daar 600.000 euro voor uit.

Ruim een maand geleden sloot het opvangcentrum in Haren de deuren. De vrijwilligers van het burgerplatform, die het centrum runden, waren er al maanden in de weer en vreesden dat de daklozen uit de ook al gesloten winteropvang voor grote druk op het centrum zouden zorgen.

Anderhalve maand later opent La Porte d’Ulysse nu opnieuw. Het burgerplatform kreeg daarvoor 606.000 euro van de Brusselse regering, nadat het federale niveau weigerde om bij te springen. De Stad Brussel stelt het Blue Star gebouw gratis ter beschikking.

Professioneler

Het platform wil het nieuwe centrum op een professionelere manier organiseren. Er komt een ploeg van 14 werknemers, die aangevuld wordt met een dertigtal vrijwilligers. Onder hen een jurist en drie sociaal assistenten.

Het nieuwe centrum komt er ook in samenwerking met Dokters van de Wereld, Ciré en Artsen zonder Grenzen.

Een deel van het nieuwe personeel zullen mensen zijn die recent bij het Rode Kruis en Samusocial zonder werk raakten door het einde van de winteropvang.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving, opvangcentrum, transitmigranten, La Porte D'Ulysse, Burgerplatform voor Steun aan de Vluchtelingen

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni