Opvangcentrum Samusocial kampt met bedwantsen

© KVDP/Bruzz
| Opvangcentrum Samusocial
Updated: 19-04-2019 - 09:59

In het opvangcentrum in de Poincarélaan heeft Samsusocial zo'n tachtig bedden weggehaald. Het centrum kampt met bedwantsen, maar blijft wel open. "Dit tast de kwaliteit van de opvang aan."

Met 1.100 bedden telt het opvangcentrum voor daklozen in de Poincarélaan nu tachtig bedden minder, weet RTBF. Het centrum kampt met bedwantsen, maar blijft wel open. Het personeel neemt maatregelen om de hygiëne te bewaren.

"Er is geen gevaar voor de volksgezondheid, maar dit probleem tast de kwaliteit van de opvang wel aan voor onze bewoners", klinkt het in een persbericht van Samusocial. "Het werk van ons personeel wordt hierdoor moeilijker."

De bedoeling is dat het opvangcentrum de deuren sluit, zodat het probleem grondig wordt aangepakt. Daarvoor moet Samusocial eerst op zoek naar alternatieve opvang voor de huidige bewoners. Op dit moment worden de vertrekkende bewoners ontsmet. Zodra het opvanghuis leeg is, zal het tijdelijk sluiten om ontsmet te worden. Hoelang het dicht zal zijn, is niet bekend, zegt de woordvoerder.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?