Opvangcentrum voor zieke daklozen ontvangt eerste patiënten

© PhotoNews

In het opvangcentrum voor zieke daklozen in de Trierstraat zijn woensdag de eerste drie patiënten opgenomen. Het is nog niet zeker of ze ook effectief besmet zijn met het coronavirus.

Het opvangcentrum in de Trierstraat in Brussel ging dinsdag open en richt zich specifiek op daklozen die besmet zouden zijn met het coronavirus. Drie daklozen met de symptomen zitten nu in isolement in het opvangcentrum. "Ze wachten op de testresultaten", zegt François Bertrand van Bruss'Help.

"Normaal moeten mensen thuisblijven bij symptomen, maar aangezien deze mensen geen thuis hebben, houden we ze hier", vervolgt Bertrand De drie personen verblijven nu op een etage die volledig afgesloten is. Wie daar niet moet zijn, komt er niet in. De ernstige gevallen in het centrum zullen naar een ziekenhuis doorverwezen worden.

Kwetsbare groep

Het gebouw in de Trierstraat is een voormalig kantoorgebouw, waardoor de ruimtes modulair zijn en ideaal om in te richten als afgescheiden kamers voor isolement van patiënten. De patiënten hebben er toegang tot verschillende gemeenschappelijke faciliteiten en ontspanningsruimtes met bijvoorbeeld televisie en computer.

Het Brussels gewest richtte het centrum, waar plaats is voor minstens vijftien patiënten, samen met het Rode Kruis en Bruss'Help in om de daklozen in de verschillende opvangcentra te beschermen tegen een mogelijk uitbraak. Doordat ze op straat leven, hebben daklozen vaak een slechtere gezondheid en dat maakt hen kwetsbaarder.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?